De laatste weken schrijf ik steeds minder over kleding. Sinds het crisis is in de wereld, vanwege Corona, voelt het trivool, lichtzinnig om over kleding te gaan schrijven.

Terwijl sommige mensen afscheid moeten nemen van hun dierbaren, de ic’s volliggen met mensen die vechten voor hun leven en verzorgingstehuizen nu volzitten met eenzame ouderen die geen bezoek meer mogen ontvangen in hun laatste levensfase, vind ik het moeilijk om met kleding bezig te zijn.

Alhoewel, het voelt een beetje dubbel. Want ik weet ook dat als je veel thuiszit je je echt beter kan gaan voelen als je je best doet er goed uit te zien. En dat kun je al doen door wat meer kleur aan te trekken. Want worden we van kleur niet allemaal een stukje vrolijker?

Kleuren hebben invloed op onze stemming en ons welzijn. Als je de hele dag in het zwart of grijs loopt, doet dat weinig met je. Zie op deze foto een gewaagde combi (voor mijn doen), dit wordt ook wel colorblocking genoemd. Colorblocking is het combineren van opvallende kleuren om op die manier een gewaagd contrast te creëren. Als ik mensen op straat zie lopen in heldere of andere opvallende kleuren of prints, verschijnt er vanzelf een lach op m’n gezicht want wie durft dat nou? Toch vrolijkt zo’n outfit gelijk het hele straatbeeld op, net zoals een perkje met vrolijke bloemen dat doet.

Doen jullie met me mee deze week? Een dag of een, twee, maar meer mag natuurlijk ook! Trek eens twee heldere, liefst vloekende kleuren uit je garderobe en maak hier als dat kan een setje van. Leuk als je me er een foto van wilt sturen! Succes gewenst, en sterkte iedereen!