Er moet me even iets van het hart. Want hoe komt het toch dat veel vrouwen het belang van een (goed) kledingadvies niet inzien? Of er eigenlijk weinig positieve verwachtingen van hebben, totdat ze er een krijgen?

Ik heb nu meerdere dames een stijl en/of kleuradvies gegeven. En bijna tijdens ieder consult hoor ik: ‘Jeetje, dit heb ik nooit geweten, wat gaaf!’, of ‘Dit was toch eigenlijk wel heel erg hard nodig. Dank je wel hiervoor!’

Het lijkt er op dat maar weinig vrouwen er in geloven, totdat ze het meemaken. Want hé, je doet het al jaren zonder enig kleur- of stijladvies, dus waarom zou je dit nu opeens nodig hebben? Die stapel met twijfelstukken in je kast neem je voor lief, en dat je elke ochtend misgrijpt, ach, daar ben je inmiddels ook wel aan gewend geraakt. Maar stel je nu eens voor dat jij nooit meer misgrijpt in je kast, geen stapels met twijfelkleding meer hebt en je jezelf elke dag weer mooi voelt in welk setje je dan ook uit de kast pakt, puur omdat je een eigen, unieke kledingstijl hebt ontwikkeld. Dan kun je het belang van een goed kledingadvies toch niet langer ontkennen?

Het gros van ons vrouwen is niet echt happy met haar garderobe. Het zijn teveel stijlen door elkaar of de maten van sommige kledingstukken sluiten eigenlijk niet helemaal goed aan op je lichaam, maar je weet niet hoe je dit zelf op kan lossen. En omdat je het niet weet, laat je het nu eenmaal zo, ook al kost het je bijna dagelijks negatieve energie.

Ik ben nog maar een paar maanden bezig, en krijg nu al leuke reacties. Onder andere via de school van mijn dochter. Sommige dames komen op het schoolplein naar me toe om hun nieuwe kleding te laten zien, of ik krijg een fotootje doorgestuurd op de app met de vraag of de kleding- of kleurcombi die ze die dag hebben gekozen wel de goede is. Ik wil maar zeggen: een goed kleur- en/of stijladvies doet wat met ons vrouwen. Er is positieve aandacht voor ons. We krijgen tools aangeleverd hoe we onszelf meer kunnen laten zien aan de hand van onze kleding. Want of je nu wat breder hier en daar bent of niet, met kleding kun je de wat minder elegante delen heel mooi camoufleren en juist die mooie punten accentueren. Ik leer je hoe. En behalve kleur- en stijltips hak ik ook knopen voor je door, want kan dat ene twijfeltruitje nu wel of niet weg, en waarom? Ik kan het je gelijk laten zien. Maar ook of goud of zilver jou beter uit laat komen, of lange of korte oorbellen je beter staan, of je voortaan voor ronde halslijnen moet gaan of juist een V.

Lieve dames, een goed stijl- en kleurconsult is gewoon hartstikke onmisbaar! Daar ben ik inmiddels wel achter. En nog even ter verduidelijking, ik zeg dit niet vanuit een of ander modestandpunt; zelf geef ik niets om de laatste mode/ trends. Maar ik zeg dit vanuit passie en vanuit eigen ervaring. Kleding waarin je jezelf kunt zijn en waarin je je ook nog mooi voelt, is zo ontzettend fijn. Het maakt je zelfverzekerder maar ook authentieker. En omdat ik het belangrijk vind dat jij je lekker voelt en jezelf kunt zijn in je kleding + dat er straks alleen nog maar kleding in je kast hangt waarin je gezien wilt worden, moest ik dit even aan je kwijt.

Soms heb je aan 1 kledingadvies in je leven zoveel dat je voortaan alleen nog maar de juiste keuzes weet te maken in de winkel. Het is echt een investering in jezelf. Ik hoop jou straks dan ook een keer voor de spiegel te hebben, en dan laat ik het je allemaal ervaren.