Kleur & vorm

Tijdens dit consult leer je:

  • wat jouw persoonlijke kledingstijl is
  • wat jouw lichaamsverhoudingen zijn en hoe je hiermee kunt spelen
  • hoe je een bepaald lichaamsdeel laat opvallen, maar ook hoe je deze kunt camoufleren
  • hoe je sieraden, prints & make-up kunt inzetten om het mooiste uit jezelf te halen
  • wat jouw mooiste kleuren zijn

Heb je als ondernemer binnenkort een fotoshoot op de planning staan, maar weet je niet wat je aan moet trekken? Geen nood! Ik kom je helpen, met een garderobeconsult en/of personal shopsessie zodat jij precies weet wat je die dag aan moet (meestal 2-3 kledingsetjes). Klik hier voor meer info!

Uitleg

Tijdens een kleur- & stijladvies, krijg je kledingadvies van kruin tot teen. Bij voorkeur kom ik naar jou toe, omdat je meteen alle kleding bij de hand hebt. Het consult bestaat uit een kleuranalyse, stijladvies aan de hand van je persoonlijkheid en smaak, en pasvormadvies op basis van je bodybalanspunten (oftewel: lichaamsverhoudingen). Ook nemen we een aantal kledingstukken door waar je vragen over hebt. Na afloop van het consult krijg je een kleurkaart mee en een handig boekje waar alle stijltips in staan.

Duur: 2 uur

Wist je dat kleur & stijl alles met elkaar te maken hebben? Daarom raad ik aan beide altijd te combineren. Sommige vrouwen beginnen met een los kleuradvies, maar vragen dan later alsnog om raad omdat ze niet goed weten welke halslijn, taillehoogte of pasvorm broek ze nu eigenlijk uit de rekken moeten pakken. Zonder te weten welke stijl bij jouw persoonlijkheid past, sla je dan ondanks de juiste kleuren, alsnog de plank mis. Daarnaast is stijl niet compleet zonder een goed kleuradvies.

Tijdens het uitgebreide kleur-& stijlconsult komen kleur, stijl & pasvorm dus samen, en krijg jij helder wat jou het beste staat, maar misschien nog belangrijker: wat het beste bij jou past. Kleur- & stijladvies dus van kruin tot teen!

Werkwijze

Na het boeken van jouw afspraak, stuur ik je een vragenlijst op met vragen over jouw huidige en jouw gewenste stijl. Deze informatie is niet alleen voor mij fijn, maar ook voor jezelf omdat je aan de hand van de vragen helder krijgt wat je nu precies anders wilt.

Eenmaal bij jou thuis neem ik een korte intake af om een goed beeld te krijgen van wie jij bent (en hoe jij er vroeger uit zag), waarna we meteen aan de slag gaan met ‘stijl’. Ik werk met 6 basisstijlen, en leg jou hier een en ander over uit om vervolgens van jou te horen tot welke stijl(en) je je het meest aangetrokken voelt. Daarna bepalen we welke het beste bij jouw past (dit kunnen meerdere stijlen zijn!) en vervolgens leg ik je uit hoe je deze stijl meer kunt uitbouwen. Sieraden, accessoires maar ook prints worden in dit advies meegenomen!

Na de stijlenuitleg volgt de bodybalanspunten check en loop ik jouw hele lichaam na om o.a. te bepalen hoe jouw schouders zich tot jouw heupen verhouden, en jouw benen zich tot jouw bovenlichaam verhouden. (Het is op zich wel handig niet te wijde kleren aan te doen voor de check, maar geen probleem als dit niet lukt). Het ideale figuur (wat overigens niemand heeft) waar we naar streven is het zandloperfiguur, maar wees niet bang, ik werk niet met meetlinten en geef je ook geen advies hoe je dit zogeheten ideale figuur kunt krijgen. Je bent namelijk mooi zoals je bent! Wel kijken we hoe je aan de hand van kleding kunt zorgen voor meer balans in jouw figuur. Hoe leg je de nadruk op je mooie punten, en hoe camoufleer je datgene waar je minder trots op bent. Soms is enkel het accent op dat ene deel van je lichaam leggen voldoende, en hoef je niets te camoufleren. Dit alles laat ik je zien voor de spiegel.

Aan het eind van het consult geef ik je een uitgebreid kleuradvies voor de spiegel. Alles wat ik doe zie jij maar het allerbelangrijkte: je ziet jezelf en wat kleuren met je doen. Ik leg je van tevoren uit met welke kleurgroepen ik werk en hoe de analyse werkt, en dan kijk ik, met de hulp van mijn 100 kleursjaals en analysekragen, tot welk van de 12 kleurtypen je behoort. Als je kleding klaar hebt liggen, nemen we deze meteen stuk voor stuk door en kun je me al je vragen hierover stellen. Na afloop van het consult ontvang je een kleurkaart met jouw beste kleuren en een handig boekje waar alle stijltips in staan.