Ken je dat? Dat je ergens persé een momentje van wilt maken. Wellicht knikken nu vooral mijn vrouwelijke lezers 😉 Ik vind het heerlijk om iets te vieren, om iets nog eens over te doen puur voor de foto zodat dat ene fijne moment vereeuwigd is, om elkaar nog eens een tweede keer diep in de ogen te kijken op dat ene déjà vu moment of in dat heerlijke restaurant waar je twaalf maanden na de bevalling eindelijk eens met z’n tweeën zit. Ook houd ik van kleding met een verhaal, kleding waar je ooit je mooiste moment(en) in had.

Die ene okergele, zijden jurk die je toen droeg tijdens je diploma-uitreiking of dat ene turquoise broekpak waarover je zoveel complimenten kreeg op die ene verjaardag. Ik vind het moeilijk er afstand van te doen, zelfs als het me niet meer past, of niet meer van deze tijd is, maar doe het toch (met pijn in mijn hart soms). Naast momentjes creëer ik ook graag plekjes in huis. Een klein zithoekje voor 1 of 2 personen.

Extra ruimte om ons kingsize-bed heen zodat de kamer optisch nog veel groter lijkt en meer in balans. Of de tafel die altijd voor de bank staat wegdoen zodat je eindelijk lekker je benen kunt strekken en de kamer ook direct een stuk ruimtelijker en rustiger oogt. Ik word er gelukkig van, plekjes, rustmomentjes, interieur- of kledingitems met een herinnering, een streling voor het oog, maar ook voor je geest.

Maak jij ook zo graag overal een ‘momentje’ van?