Graag neem ik jullie mee in mijn kleurrijke wereld, die momenteel wordt gekenmerkt door verandering. Want och, wat voel ik mij de afgelopen maanden geïnspireerd, de ingevingen komen en gaan, iedere dag weer!

Daarbij ervaar ik gelijkertijd ook vrijheid, want ik kies nu bewust voor een leven waarin ik mijn passies kan uitoefenen. En één van die passies is dus het bezig zijn met kleuren en vormen en de juiste balans hiertussen!

Sinds ik met een ondernemerstraining ben gestart in september 2018, maak ik een ware transformatie door, of wellicht was dat misschien al eerder, namelijk op het moment dat ik, zes weken na de geboorte van mijn tweede kind, besloot dat ik voortaan eigen baas wil zijn. Oftewel, een mompreneur! Niet meer (fulltime) werken voor een baas, geen dagelijkse routine meer die bestaat uit het in de file staan op weg van en naar hetzelfde kantoor, geen opgelegde werkuren meer. Ik wilde vrijheid ervaren en thuis zijn voor de kinderen wanneer het mij uitkomt!

Tijdens het doorlopen van de diverse modules van mijn ondernemersopleiding kwam ik erachter dat ik graag bezig ben met esthetiek en anderen wil helpen op dit vlak. Een passie dus voor kleuren en vormen, maar wat zei me dat nu concreet? Urenlang heb ik met de business coach, maar ook met mezelf, lopen brainstormen over wat het nu toch precies was wat ik zocht. We kwamen allereerst op vormgeving uit, echter het technische gedeelte daarvan sprak mij weer wat minder aan. Ik zag mijzelf liever als een stylist, iemand die anderen stijladviezen geeft of die spulletjes uitzoekt en rangschikt volgens een bepaalde stijl. Ik ging op zoek, en kwam onder meer uit op ‘kleurconsulent’. Ik weet niet waarom, maar ik werd hier direct heel blij van… Misschien komt dat ook omdat ik onbewust altijd al bezig ben met het observeren van mensen en hoe ze eruit zien maar ook hoe het beter kan. Hetzelfde geldt voor een ruimte. Als ik ergens binnenloop, ben ik snel bezig met de sfeer die het ademt en of de indeling klopt. Nou ja, dat verklaart in een notendop dus mijn keuze voor Het Kleurengebeuren, de rest is geschiedenis.

Waar wil ik mij straks op focussen? Wat wordt mijn missie? Na lang wikken en wegen, en vele proppen papier in mijn digitale prullenbak ben ik tot de volgende missie gekomen voor mijn bedrijf:

‘Ik inspireer en help ondernemende vrouwen hun eigen unieke stijl te (her)ontdekken door terug te gaan naar de essentie en hun identiteit en persoonlijke smaak toe te voegen in een duurzaam kledingstijl- en/ of interieuradvies.’

Dit is wat ik ga doen! Dat is waar ik in geloof.

En vervolgens even terug naar over de bedrijfsnaam. Want geeft ‘Het Kleurengebeuren’ wel goed aan waar mijn bedrijf zich straks mee bezig gaat houden? Ja, ik geef straks realistische kleuradviezen aan ondernemende vrouwen, vandaar ook de nuchtere bedrijfsnaam, maar wat zegt ‘Het Kleurengebeuren’ nu over mijn andere dienst, namelijk interieuradvies geven? Ik geef uiteraard tijdens zo’n advies ook kleurtips, maar dekt deze bedrijfsnaam wel de hele lading, want wat als iemand het vooral rustig wilt houden qua kleur in zijn huis en liever gaat voor wit of beige? Deze vraag zat mij de afgelopen weken dwars. Tel daarbij op dat ik mij steeds meer ben gaan verdiepen in (en ben gaan houden van) duurzaamheid, recyclen, minimaliseren, betaalbare stylingtips en rust en balans in huis. Ik voelde dat ‘Het Kleurengebeuren’ alleen onvoldoende was om aan te geven wat ik doe en kan. Dus ik ging terug naar de basis om tot een goede naam te komen voor mijn interieuraanbod en stelde mezelf de volgende vragen:

-Wat kenmerkt mijn persoonlijkheid, en wil ik behalve in mijn kledingadviezen ook terugzien in mijn interieuradviezen? Ik denk dan aan gedurfd, vrouwelijk, stoer, eigen stijl, sterk, in balans, zachte vs. harde materialen, elegant, speels en tijdloos. Is dit alles ambivalent? Ja, want dat ben ik zelf ook, ik vind mezelf vrouwelijk en stoer tegelijk, gedurfd en traditioneel tegelijk, easy going en complex tegelijk en openminded en principieel tegelijk. Kortom, ik schreef dit alles eens op en eindigde met: ‘Thats me! Thats life. Make Life Simple!’ BAM!

Make Life Simple! Kleur- en kledingstijladviezen vanuit Het Kleurengebeuren, interieuradviezen vanuit Make Life Simple!

Vanaf nu zal ik deze beide namen dan ook gebruiken maar voorlopig nog wel onder de overkoepelende naam Het Kleurengebeuren, want daar is het immers mee begonnen. Vind je het wat? Ik vind het leuk om te horen hoe jij dat ziet, mijn toekomstige klant! Ben je al klaar voor een consult? Bijvoorbeeld nog deze zomervakantie? Ik ben er dan in ieder geval klaar voor!