Kleuren hebben ontzettend veel effect op je, meer dan je tot nu toe misschien dacht. Doe eens een geel t-shirt aan bijvoorbeeld of juist eentje in een felrode kleur en ervaar dat je je direct energieker voelt. Hetzelfde geldt voor een ruimte. Werken of slapen in een volledig blauwe kamer zorgt ervoor dat je je kalm(er) voelt. En zo roept elke kleur weer iets anders bij je op.

Op het gebied van kleuren en kleding heb ik alvast een goede tip voor je: als je eens een minder dagje hebt, laat je dan niet verleiden om dat zwarte joggingpak uit de kast te trekken maar trek dat felgekleurde truitje eens aan of sla die prachtige gebloemde sjaal om je heen. Je zult ervaren dat dit positieve gevoelens oproept. Zoveel kracht hebben kleuren dus.

Ik ervaar al langer dat kleuren invloed hebben op mijn gemoedstoestand, dat geldt zowel op fysiek, emotioneel als spiritueel niveau. Straks als ik bezig ben met mijn ‘kleurenpraktijk’ wil ik jou inspireren en helpen op het gebied van kleur, maar ook op het gebied van vormen, materialen en de juiste balans hiertussen. Een van mijn doelen is om jouw woonomgeving om te toveren tot één geheel, tot een ruimte die volledig in balans is. Kleuren spelen daarbinnen een heel belangrijke rol. Omdat ik zelf graag af en toe de rust opzoek, wat nodig is voor de juiste balans, zal dat ook een van mijn pijlers zijn in het inrichten van huizen. Natuurlijk hoeft niet alles straks wit, grijs of beige te zijn (want rustige kleuren), er kan juist best een spannende, tegendraadse kleur (denk aan een geverfde muur of een felgekleurd kastje) in dat geheel passen, als het maar een kleur is die volledig bij jou past en het juiste gevoel bij je oproept.

Mijn streven is dat straks het hele plaatje klopt, dat de ruimte volledig in balans is. Dat je bij het betreden van de nieuw ingerichte ruimte niet direct afgeleid raakt door allerlei losse elementen maar dat de ruimte meteen als een geheel bij je binnenkomt. Hopelijk word jij hier net zo enthousiast van als ik en mag ik in de toekomst jouw ruimte stylen en indelen.

Wat zijn nu de krachten van kleuren?