Wie ben ik?

Hi! Welkom bij Het Kleurengebeuren!

Ik ben dus Natascha, aangenaam! Ik ben altijd vrij bescheiden geweest maar sinds ik mijn eigen bedrijf ben gestart, omschrijf ik mezelf graag als de kleurrijkste transformatiecoach van Nederland! Buiten mijn werk om ben ik eigenlijk net zo kleurrijk, moet ik eerlijk toegeven. What you see, is what you get! No secrets, een open mind en altijd honger naar meer kennis en avontuur!

Samen met mijn gezin woon ik in het groene gedeelte van Amstelveen, maar ondertussen droom ik van een grote, oude woonboerderij omgeven door groen, en met een eigen ruimte eraan vast waar ik jou/ jullie kan ontvangen. Life goals… je moet ze hebben. Het maakt het leven een stuk leuker 🙂

Ambitie
Sinds begin 2019 ben ik dus ondernemer en snap ik ook eindelijk wat je moet voelen bij het woord ‘ambitieus’. Het duurde een paar jaar, maar mijn missie voelt inmiddels passender dan ooit. Met kleuren help ik jou te transformeren tot de vrouw die je wilt zijn, en te leren kiezen voor jezelf. (Hoe ambitieus wil je het hebben?;) Omdat ik me kan voorstellen dat je wilt weten met wie je (eventueel) in zee gaat, zal ik je iets meer over mezelf vertellen. Daarvoor maak ik wel even een snelle tijdreis…

Multipassionate
Na jarenlang als medisch journalist (en daarvoor zelfs als verpleegkundige) te hebben gewerkt, besloot ik, na de geboorte van mijn zoontje (in 2018), om me te laten omscholen tot kledingcoach & interieurstylist. Het creatieve zat (achteraf gezien) eigenlijk altijd al wel in mij, ik deed er echter tot voor kort niets mee in de praktijk. Nu ik voor mijn huidige vak heb gekozen, bepalen kleuren mijn leven omdat ik ben gaan inzien hoe belangrijk zij zijn voor ons en ons welzijn.

Zoals je kunt lezen heb ik, als echte multipassionate, in mijn leven een aantal omzwervingen gemaakt (om over mijn tussentijdse baantjes bij arbodiensten & huisartsenposten nog maar niet te spreken), voordat ik koos om met kleuren te gaan werken. Jarenlang zat ik in banen die me financieel misschien wel onafhankelijk maakten, maar niet gelukkig. Ik miste iets maar wist niet wat, dus ik accepteerde het maar. Nu weet ik dat dat passie was. Het heeft mij vele jaren onzeker gemaakt.

Relaties
Na een langdurige en heftige relatie die op mijn 23e  stukliep, verhuisde ik naar een donkere, krappe en lawaaiige woning in A’dam centrum. Binnen een jaar ontwikkelde ik er o.a. door eenzaamheid een depressie en een eetstoornis. Uiteraard ging hier een hoop aan vooraf, wat terug te voeren is naar mijn jeugd, maar dat zal ik jullie voor nu besparen. Het duurde jaren voordat ik volledig genezen was van zowel mijn depressie als mijn rare omgang met eten. Maar ik ben teruggekomen, en hoe! Ik bezegelde mijn weg naar ‘genezing’ met een rondreis door India in mijn eentje. Hierdoor ontdekte ik meteen mijn liefde voor het reizen. Niet lang nadat ik terugwas van mijn reis, vond ik weer werk en leerde ik tegelijkertijd de vader van mijn dochter kennen. Helaas bleek dit ook geen ‘ze leefden nog lang en gelukkig’-verhaal, al is het wel een enorm leerproces voor mij geweest, zie ik nu achteraf. Bovendien heb ik er een prachtige dochter aan overgehouden, dus het is ergens goed voor geweest. Inmiddels weet ik dus alles van ongezonde relaties, aantrekken & afstoten, jezelf verliezen bij de ander, en jezelf weer terugvinden, waardoor ik mijn klanten als geen ander begrijp wanneer zij hier ervaring mee hebben (gehad). Iets wat heel fijn en extra vertrouwd kan werken voor jou tijdens een Colournostics sessie samen.

Binnen- & buitenkant
Nu, vele jaren later, heb ik dus gekozen voor dit kleurrijke vak, waarin ik zowel aan de slag mag met jouw binnen- als jouw buitenkant. Het is echt een zintuigprikkelende ervaring, om (elke dag weer) met kleur bezig te zijn! Tijdens de kleuranalyse zoek ik naar die ene X-factor bij jou, met behulp van mijn kleursjaals en tijdens de Colournostics sessies geef ik aan de hand van jouw kleurkeuzes meer helderheid & inzicht over/ in jouw leven. Deze twee samen werken zo enorm krachtig! En daar ben ik supertrots op, dat ik helemaal hier ben gekomen en nu anderen mag helpen. Tijdens het ondernemerschap ben ik bovendien steeds meer mijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Koos ik voorheen altijd voor vertrouwd en veilig, nu laat ik mijn (creatieve) ‘ik’ veel meer aan de buitenwereld zien. En dat is waar ik ook naar streef bij jou, zodat ook jij jezelf straks meer durft te laten zien en horen aan de rest van de wereld.

Effect van kleur
Wist je trouwens dat kleuren niet alleen effect op je uiterlijk hebben, maar ook op je stemming en op je energielevel? Een groene of blauwe omgeving straalt rust uit, waar een rode omgeving meer stimulerend werkt. Zo werkt dit ook met je kleding.  Het heeft even geduurd maar sinds kort weet ik dat ik heel graag werk met vrouwen die net als ik hoogsensitief, avontuurlijk & multipassionate zijn. Door te kiezen voor kleur geef je eigenlijk al aan dat je hoogsensitief bent;), avontuurlijk zijn betekent dat je in iets nieuws durft te stappen (hoe groot of klein ook) en met multipassionate dat je jezelf graag uitdaagt, al is het maar omdat je je snel verveelt. Je probeert dus meerdere dingen uit in je leven. Vrouwen die zich in deze omschrijving kunnen vinden, help ik graag om hun ware kleuren te ontdekken, zodat ze meer voor zichzelf (durven te) kiezen. 

Dat is mijn doel, omdat ik in mijn leven te vaak heb gezien en zelf ook heb ervaren wat er gebeurt als je nooit voor jezelf kiest. We nemen vanaf nu alleen nog maar  genoegen met de 1e plaats, okay?:) Door middel van kleur leer ik jou hoe je meer van jezelf aan de wereld kunt laten zien. Want je bent het waard!

Ik zeg: óp naar meer jij!

 

Liefs, en ik hoop je gauw te ontmoeten!

Natascha Pelgrom - Het Kleurengebeuren