Wie ben ik?

Hi! Welkom bij Het Kleurengebeuren!

Ik ben dus Natascha en ik omschrijf mezelf graag als de meest kleurrijke transformatiecoach van Nederland! Buiten mijn werk om ben ik net zo kleurrijk, moet ik toegeven; heel zelden draag ik donkere of vergrijsde kleuren. Tenzij het die tijd van de maand is, wellicht;) What you see, is what you get! No secrets, een open mind en altijd honger naar meer kennis en avontuur!

Samen met mijn gezin (bestaande uit mijn soulmate Vincent, dochter Lara (7) en zoon Lenno (3)) woon ik in het groene gedeelte van Amstelveen, maar ondertussen droom ik van een grote, oude woonboerderij omgeven door groen. Life goals of dromen… je moet ze hebben. Ze maken het leven een stuk leuker 🙂

Ambitie
Sinds begin 2019 ben ik dus ondernemer en snap ik ook eindelijk wat je moet voelen bij het woord ‘ambitieus’. Het duurde een paar jaar, maar mijn missie voelt inmiddels passender dan ooit. Met kleuren help ik jou te transformeren tot de vrouw die je wilt zijn, en te leren kiezen voor jezelf. Omdat ik me kan voorstellen dat je wilt weten met wie je (eventueel) in zee gaat, zal ik je iets meer over mezelf vertellen. Daarvoor maak ik eerst even een snelle tijdreis…

Multipassionate
Na jarenlang als medisch journalist (en daarvoor zelfs als verpleegkundige) te hebben gewerkt, besloot ik, na de geboorte van mijn zoontje (in 2018), om me te laten omscholen tot kledingcoach & interieurstylist. Het creatieve zat (achteraf gezien) eigenlijk altijd al wel in mij, ik deed er echter tot voor kort niets mee in de praktijk. Sinds ik voor mijn huidige vak heb gekozen, bepalen kleuren mijn leven omdat ik ben gaan inzien hoe belangrijk zij zijn voor ons en ons welzijn.

Zoals je kunt lezen heb ik, als echte multipassionate, in mijn leven een aantal omzwervingen gemaakt (om over mijn tussentijdse baantjes bij arbodiensten & huisartsenposten nog maar niet te spreken), voordat ik koos om met kleuren te gaan werken. Jarenlang zat ik in banen die me financieel misschien wel onafhankelijk maakten, maar niet gelukkig. Ik miste iets maar ik wist niet wat precies, dus ik accepteerde het werk maar en ging ermee door. Nu weet ik dat datgene wat ontbrak passie was. Het getwijfel hierover, en het feit dat ik elke paar jaar weer stopte met een baan omdat ik er niet gelukkig van werd, heeft mij vele jaren onzeker gemaakt.

Relaties
Na een jarenlange relatie die op mijn 23e  stukliep, verhuisde ik naar een donkere, krappe en lawaaiige woning in A’dam centrum. Binnen een jaar ontwikkelde ik er, o.a. door eenzaamheid, een depressie en een eetstoornis. Uiteraard ging hier een hoop aan vooraf, wat terug te voeren is naar mijn jeugd, maar dat zal ik jullie voor nu besparen. Het duurde meerdere jaren voordat ik volledig genezen was van zowel mijn depressie als mijn rare omgang met eten. Maar ik ben teruggekomen, en hoe! Ik bezegelde mijn weg naar ‘genezing’ met een rondreis door India in mijn eentje. Hier ontdekte ik meteen mijn liefde voor het reizen. Niet lang nadat ik terugwas van mijn reis, vond ik weer werk en leerde ik tegelijkertijd de vader van mijn dochter kennen. Helaas bleek dit ook geen ‘ze leefden nog lang en gelukkig’-verhaal, al is de relatie wel een enorm leerproces voor mij geweest, als ik erop terugkijk. Ik weet nog beter wat ik NIET wil. Bovendien heb ik er een prachtige dochter aan overgehouden, dus het is toch nog ergens goed voor geweest;) Inmiddels weet ik dus alles van ongezonde relaties, aantrekken & afstoten, jezelf verliezen bij de ander, en jezelf weer terugvinden, waardoor ik mijn klanten als geen ander begrijp wanneer zij hier ervaring mee hebben (gehad). Iets wat heel fijn en extra vertrouwd kan werken voor jou tijdens een Colournostics sessie samen.

Binnen- & buitenkant
Nu, vele jaren later, heb ik dus gekozen voor dit kleurrijke vak, waarin ik zowel aan de slag mag met jouw binnen- als buitenkant. Het is naar mijn idee echt een zintuigprikkelende ervaring, om (elke dag weer) met kleur bezig te zijn! Tijdens de kleuranalyse zoek ik naar die ene X-factor bij jou, met behulp van mijn kleursjaals en tijdens de Colournostics sessies geef ik aan de hand van jouw kleurkeuzes meer helderheid & inzicht over/in jouw leven. Deze twee samen werken zo enorm krachtig! En daar ben ik supertrots op, dat ik helemaal tot hier ben gekomen en nu ook anderen mag helpen. Tijdens het ondernemerschap ben ik bovendien steeds meer mijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Koos ik voorheen altijd voor vertrouwd en veilig, nu laat ik mijn (creatieve) ‘ik’ veel meer aan de buitenwereld zien. En dat is waar ik ook naar streef bij jou, zodat ook jij jezelf straks meer durft te laten zien en horen aan de rest van de wereld.

Doel
Dat is mijn doel, omdat ik in mijn leven te vaak heb gezien en zelf ook heb ervaren wat er gebeurt als je niet voor jezelf kiest. Bovendien zeg je door ‘ja’ te zeggen tegen de ander, elke keer weer ‘nee’ tegen jezelf. Ik wil dat je vanaf nu alleen nog maar  genoegen met de 1e plaats, okay?:) Door middel van kleur leer ik jou hoe je meer van jezelf aan de wereld kunt laten zien. Want je bent het waard!

Ik zeg: óp naar meer jij!

 

Liefs, en ik hoop je gauw te ontmoeten!

Natascha Pelgrom - Het Kleurengebeuren